Novým předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL bude Aleš Dufek

Lidovečtí poslanci zvolili na úterním mimořádném zasedání poslaneckého klubu strany nového předsedu klubu. Stane se jím lidovecký poslanec a právník ze Zlínského kraje Aleš Dufek. Personální obměna v čele klubu nastala z důvodu očekávaného jmenování dosavadního předsedy Marka Výborného ministrem zemědělství.

„Funkci předsedy poslaneckého klubu přijímám s velkou pokorou a respektem. Plně si uvědomuji, že mě čeká úloha, která rozhodně není jednoduchá. Při aktuálním velkém počtu politických subjektů v Poslanecké sněmovně jsou mezistranická jednání a snahy o nalezení společného kompromisu velmi náročné. Věřím však, že mě povolání právníka vyzbrojilo velkou dávkou trpělivosti a klidu, což jsou vlastnosti, které přijdou při komunikaci se zástupci koalice i opozice určitě vhod,“ uvedl nově zvolený předseda lidoveckého poslaneckého klubu Aleš Dufek.

„V momentě, kdy jsem se rozhodl přijmout nabídku strany ucházet se o post ministra zemědělství, přestalo mé další působení ve vedení poslaneckého klubu připadat v úvahu. Stejně tak nebudu nadále působit ani ve sněmovních výborech. Jsem přesvědčený o tom, že vedení klubu předávám do dobrých rukou. Mandát řadového poslance nicméně budu vykonávat s náležitou péčí i nadále,“ sdělil lidovecký poslanec Marek Výborný.

„Aleš Dufek je schopný manažer s dlouholetou zkušeností z komunální, krajské a v tomto volebním období i celostátní politiky a jako právník přirozeně dokáže řešit konflikty s klidnou hlavou a respektem k druhé straně. Působil úspěšně jako náměstek primátora města Zlína i jako zastupitel na krajské úrovni,“ uzavřel ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Leave a Reply