Další z mnoha poslaneckých výjezdů v kraji

V pondělí 17. dubna jsem s kolegy poslanci z koalice SPOLU zvolenými za Pardubický kraj Davidem Šimkem, Karlem Haasem a Pavlem Svobodou absolvoval další z pravidelných poslaneckých výjezdů do našeho kraje a to konkrétně na Ústeckoorlicko, kde byl naším průvodcem starosta města Ústí nad Orlicí.

Začali jsme návštěvou tradiční firmy ORLIČAN s.r.o. Kerhartice. Společnost se zabývá výrobou větroňů a malých motorových letadel a navazuje na tradici malé letecké výroby původní společnosti z roku 1935. Každoročně vyrobí okolo dvaceti letadel, které míří do celého světa. Velký potenciál je v oblasti autonomních letadel a dronů. Nový model by v budoucnu mohl bez pilota transportovat až 250 kilové zásilky. K diskutovaným tématům patřil rozvoj společnosti a stavba moderního areálu, spolupráce se školami i potřebná realizace zkušebního leteckého polygonu.

Následovala prohlídka nového Domu dětí a mládeže, krásná stavba, dnes plně využívaná dětmi, která je ukázkovým využitím brownfieldu uprostřed města.

A po pracovním obědě s vedením okresního města následovalo již tradiční setkání se starosty obcí a diskuse o dotačních programech do sportovní infrastruktury, kanalizací, bydlení, vzdělávání a dalších starostech starostů. Pro nás důležitá zpětná vazba!

Leave a Reply