I takto může vypadat poslanecký den v regionu

Pondělí 7. února jsem měl nabité v mém domovském kraji. Brzy ráno jsem začal schůzkou se starostou Heřmanova Městce a radním pro školství Pardubického kraje Josefem Kozlem s kterým jsme mimo jiné řešili i pardubické Gymnázium Mozartova, kde jsem do zvolení poslancem byl ředitelem.

Po schůzce jsem se přesunul do mé poslanecké kanceláře v Pardubicích na poradu s mým asistentem a pak se rychle přesunul do Litomyšle a jednání se starostou Danielem Brýdlem, kterého jsem se účastnil i s mým kolegou poslancem Davidem Šimkem, který je zároveň starostu Svitav. Probrali jsme starosti i radosti nejen msta Litomyšle ale celého našeho kraje. Hovořili jsme také v souvislosti s naším budoucím evropským předsednictvím o možnostech zapojení perly našeho kraje, kterou bezesporu Litomyšl je.

Později jsme se přesunuli do Svitav, kde jsme absolvovali schůzku se starostou Březové nad Svitavou Karlem Adámkem a řešili problémy s vodou.

Odpoledne pak proběhlo setkání poslanců zvolených za koalici SPOLU (já, David Šimek, Karel Haas a Pavel Svoboda) v našem regionu se starosty ORP Svitavy. Tohoto setkání se účastnilo téměř dvacet starostů a byly to více jak dvě hodiny podnětů, kritiky a debat nad řadou témat od kůrovce a přístupu Lesů ČR k této problematice přes funkčnost a efektivitu státní správy až po D35 či sportovní dotace a NSA. Nejsme kouzelníci a ani nechceme být s kolegy pouhými „slibotechnami“. Co bude v našich silách, to se pokusíme z tohoto setkání přenést na centrální úroveň. Některé informace ověříme a pak např. zohledníme při diskusích o úpravách stavebního zákona apod. V podobných setkáních se starosty našeho kraje budeme pokračovat. Za měsíc nás čeká Lanškrounsko.

Ze Svitav jsme se přesunul na výroční členskou schůzi KDU-ČSL do Pardubic. Jsou před námi dvě výzvy: senátní volby a podpora naši senátorky Miluše Horské a volby komunální.

Tímto článkem jsem vám chtěl ukázat, jak také může vypadat poslanecký den v regionu a podělit se o zážitky.

Leave a Reply