Lidovecké milostivé léto oceňují i experti! Pomůže desítkám tisíc lidí odrazit se ode dna

Mám opravdu velkou radost, že můj návrh tzv. „Milostivého léta“, který jsme jako lidovci dlouho prosazovali, nakonec našel podporu ve Sněmovně a pomůže tak desetitisícům lidí v dluhových spirálách. Když jsem se v roce 2017 stal poslancem, brzy jsme zjistil, že tohle je téma, které chci zvednout a musíme ho řešit! Kvůli starým a nedokonalým zákonům bylo v praxi zcela obvyklé, že takzvané příslušenství – penále apod. u dluhů i u veřejných institucí (jako jsou pojišťovny, ČEZ, dopravní podniky, města a obce) byly až nemravně vysoké. Třeba penále z prodlení činilo mnohdy až 90 % ročně!!!!! Takže se běžně stávalo, že z dluhu ve výši pár stovek se sta dluh za desetitisíce! A doba pandemie to ještě násobně zhoršila! Akce Milostivého léta proto přichází v pravou chvíli. Navíc se vyplatí i věřitelům, protože se jim tak vrátí roky nedobytné dluhy, které dlužník často nebyl schopen splácet.

Tvrdá práce se vyplatila, i když to nebylo nejjednodušší, protože KDU-ČSL nemá ve Sněmovně většinu. A za sebe chci říci, že není hřejivějšího pocitu, než když pomůžete takto výrazně těm, kteří to potřebují. Vždy jsem ctil pomoc druhým a solidaritu s těmi, kteří si sami pomoci nemohou. S tím jsem také do Sněmovny vstupoval. Vedle milostivého léta se nám podařilo skoncovat také s dětskými dluhy a konečně už nejsme ostudou Evropy. Pokud mi voliči svěří svoji důvěru i v letošních volbách, rozhodně na svoji práci navážu a budu dál v oblasti exekucí a insolvencí činný.

A to důležité!!! Využít milostivého léta můžete pouze od 28. října do 28. ledna! Tak nezapomenout! A zkuste o tom říct všem, kterých se to týká, bude to velká pomoc!

Děkuji moc všem, kteří mi drželi palce a spolu se mnou neztráceli naději, že se to povede!

Leave a Reply