Několik poznámek v přestávce před 2. poločasem prezidentských voleb

  1. Skvělá, rekordní účast. Je výbornou zprávou, že voličům – a to i mladým prvovoličům – není jedno, kdo bude prezidentem. Lidé nerezignovali. Ano, máme to ve svých rukou!
  2. Děkuji kandidátům podpořeným KDU-ČSL, jmenovitě Petru Pavlovi, Danuši Nerudové A Pavlu Fischerovi, za nasazení, za ochotu postavit se vlně populismu, za slušnou kampaň. Společně budujeme solidní politickou kulturu.
  3. Blahopřeji Petrovi Pavlovi k vítězství. Je to dobře rozehrané, ale zdaleka ne rozhodnuté. Bohužel jeho i nás všechny evidentně čeká kampaň, která se neštítí ničeho. Budou to kýble hnoje a špíny, lží a urážek, ale musíme to společně vydržet a hlavně nerezignovat! Přece chceme změnu. Nejen na Hradě, ale i ve stylu politického chování. Tenhle populismus a jedovaté sliny nesmí vyhrát!
  4. Znovu si řekněme, že chceme, abychom měli prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět, který nás bude reprezentovat v zahraničí jak se sluší a patří, bude respektovat nejen Ústavu, ale i ústavní zvyklosti a právo, bude mít pochopení pro všechny lidi a bude společnost spojovat.
  5. Rozhodne se za necelé dva týdny. A bude potřeba opravdu každý hlas.

Leave a Reply