Pracovní pátek v našem Pardubickém kraji

V pátek 27. května jsem se vypravil na návštěvu paní starostky Michaely Charvátové v Rabštejnské Lhotě. Drobně jsme spolupracovali na přípravě stavby kanalizace v místních částích, ale řeč byla i o mnoha dalších projektech a aktivitách v obci. Výsledky práce jsou zde skutečně vidět. Důkazem je i zcela nová budova MŠ, kterou jsme také navštívili.

Po návštěvě Rabštejnské Lhoty jsem se přesunul na dlouho slibovanou návštěvu Miřetic. Pan starosta Chour už patří mezi zkušené matadory a je to v obci znát. I zde jsme se podívali do MŠ i do ZŠ, kde nám děti dokonce úžasně zazpívaly.

Den v regionu jsem zakončil v Hlinsku v Čechách ve společnosti PZP Merlin, která už 31 let provozuje chráněnou dílnu v oblasti potravinářství a gastronomie. Je to skvělý počin pro 70 zaměstnanců s různým handicapem. Mimochodem právě na tomto příkladu je vidět, že musíme pamatovat na podporu v rámci rostoucích cen nejen u domácností, ale i energeticky velmi náročných podniků. Na půdě společnosti Merlin se uskutečnilo i setkání se zemědělců z okolí jako je p. Šimon ze ZD Maleč. A nelehká debata o společné zemědělské politice, potravinové soběstačnosti, živočišné výrobě a mnoha dalších tématech.

Leave a Reply