Opět v pardubickém kraji a opět SPOLU

Jeden den poslaneckého týdne, a to konkrétně úterý 19. dubna, jsme si opět vyhradili s kolegy poslanci zvolenými za koalici SPOLU Davidem Šimkem, Karlem Haasem a Pavlem Svobodou na společný program v našem kraji, za který jsme byli zvoleni.

V navštívili jsme Národní hřebčín Kladruby nad Labem, kde jsme nemohli minout nejen ustájení starokladrubských běloušů, ale také debatu s ředitelem Jiřím Machkem a rozvoji nejnovější památky UNESCO v ČR, připravenosti na turistickou sezónu po covidových omezeních, spolupráci s místní SŠ jezdectví a samozřejmě jsme se dotkli i probíhající rekonstrukce historického objektu hřebčína knížat Kinských u nás v Heřmanově Městci.

Pokračovali jsme návštěvou rodinné firmy KUSÝ, s.r.o. ve Lhotě pod Přeloučí. Rozhovor s otcem a synem Pospíšilovými, majiteli firmy byl o tom, s čím se současní střední podnikatelé (mají 22 zaměstnanců) u nás potýkají. Vyrábějí zakázkově hlavně kovová brlení pro živočišnou zemědělskou výrobu, ale třeba i septiky pro rodinné domy.

Hlavním bodem našeho pracovního dne bylo setkání se starosty ORP Přelouč. Již čtvrté v pořadí v našem kraji. A opět plné aktuálních témat. Od covidu a jeho dopadu na kapacity školských zařízení, přes chystané změny stavebního zákona, odměňování zastupitelů, fungování NSA až převody bytů vybudovaných se státní dotací před 20 lety do osobního vlastnictví. Získaná zpětná vazba je pro nás velmi cenná a budeme se všichni s kolegy poslanci snažit s ní naložit jak nejlépe budeme umět a budeme moci.

Leave a Reply