Vláda Petra Fialy získala důvěru Poslanecké sněmovny

Jsem moc rád, že vláda Petra Fialy uspěla před Poslaneckou sněmovnou se žádostí o vyslovení důvěry. Na jednání dolní komory Parlamentu, které začalo ve středu 12. ledna 2022 a po rekordně dlouhé diskusi skončilo hlasováním až ve čtvrtek 13. ledna, kdy vyslovilo vládě důvěru 106 ze 193 přítomných poslanců a poslankyň. Premiér Petr Fiala následně zákonodárcům poděkoval za podporu a jménem celé vlády slíbil, že všichni její členové udělají maximum pro další rozvoj a prosperitu České republiky. Moc mě zároveň těší, že máme ve vládě tři silné lidovecké ministry: ministryní životního prostředí Annu Hubáčkovou, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku a ministra zemědělství Zdeńka Nekulu.

Zvláštní zřetel budu věnovat já osobně v tomto volebním období vládní agendě věnující se zdělávání z pozice člena výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Moc dobře si uvědomuji, že budoucnost každé vyspělé země je úzce spjata s kvalitou vzdělávání. Náš vzdělávací systém proto musí umět reagovat na výzvy, které před ním stojí, a mít takové školy, které dokážou připravit naše děti a mladé občany pro život ve společnosti 21. století.

Budu společně se svými kolegy poslanci a vládními činiteli ve shodě s programovým prohlášením vlády usilovat o podporu škol a pedagogických pracovníků, o zlepšení kvality vysokých škol a o významnou podporu výzkumu a vývoje.

Leave a Reply