SPOLU CYKLOTOUR DE PARDUBICKÝ KRAJ – 8. 8. – 11. 8. 2021

Od 8. do 11. srpna jsme vyrazili společně s kandidáty koalice SPOLU v Pardubickém kraji do Poslanecké sněmovny a našimi sympatizanty na cyklotour po krásách kraje. Během parádních čtyř dnů jsme našlapali nespočet kilometrů a navštívili mnoho zajímavých míst, pohovořili s opravdu velkým množstvím milých a příjemných lidí, kteří nám vyjádřili opravdu velkou podporu, které se cítíme být zavázáni a opravdu si jí velmi vážíme.

S lidmi jsme diskutovali nejen během samotného šlapání na kolech, kdy se k nám lidé spontánně připojovali a odpojovali, ve městech a obcích, kterými jsme projížděli a dělali zastávky, ale i během doprovodného společenského programu.

První den tour jsme začínali v České Třebové, odkud jsme pokračovali na Svatovavřineckou pouť do Květné.. kde k dobré atmosféře hrála kapela Krajanka s Jožkou Šmukařem. Poté jsme pokračovali do Lanškrouna. Ve Forea Sportcentru jsme si dali do těla. V přátelské atmosféře proběhlo utkání v badmintonu. Den jsme zakončili plodnou debatou s lídry koalice Spolu v Pardubickém kraji: Pavlem Svobodou (TOP 09), Radimem Jiroutem (ODS) a Markem Výborným (KDU-ČSL), kde padaly samé zajímavé dotazy. Moderátorem debaty byl Zbigniew Czendlik.

Druhý den začal kondičním cvičením pod dohledem trenérky. Po snídani jsme vyrazili přes Horní Třešňovec, Dolní Čermnou do Jablonného nad Orlicí, kde jsme navštívili firmu Isolit-Bravo, spol. s r. o., kde nás osobně uvítal majitel společnosti Kvido Štěpánek, který nás pohostil v závodní jídelně, a pak jsme se prošli výrobním závodem. Poté naše cesta pokračovala do Letohradu, kde jsme navštívili oblastní charitu a udělali si zastávku na Tvrzi Orlice. Večer jsme zakončili v Dolni Dobrouči opékáním buřtů kandidátů s voliči a velmi příjemnou diskusí.

Třetí den jsme z Dolní Dobrouče pokračovali do Ústí nad Orlicí, kde jsme si prohlédli místní muzeum v Hernychově vile a pohovořili s občany na náměstí a v ulicích města. Přes zastávku v Brandýse nad Orlicí jsme dojeli do Hemže, kde jsme si prohlédli poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie a kde jsme SPOLU uctili památku našeho bývalého předsedy Josefa Luxe. Poté následovala prohlídka varhan s výkladem a varhanní koncert lídra naší kandidátky Pavla Svobody. Po koncertě jsme se přesunuli do Chocně, kde proběhlo zakončení dne debatou kandidátů s voliči.

Poslední den jsme vyrazili na naší první zastávku do Vysokého Mýta, kde kromě setkání s voliči jsme navštívili Muzeum českého karosářství. Poté jsme jeli se zastávkami v Nových Hradech u zámku a v Chotovicích v Obecním domě do Litomyšle, kde celá tour byla zakončena opět setkáním s voliči.

Leave a Reply