Mezinárodní turnaj o Pohár města Slatiňan a cenu starokladrubského vraníka v pétanque s mojí záštitou

V sobotu 3. února se sjeli do Slatiňan nadšenci do hry Pétanque, kde se v místní jízdárně „poprali“ o Pohár města Slatiňan a cenu starokladrubského vraníka. Letos se konal už šestý ročník tohoto tradičního a prestižního turnaje.

Společně s poslanci Davidem Kasalem a Janem Chvojkou jsem měl tu čest přijmout nad turnajem osobní záštitu. Žádný jiný zimní turnaj v pétanque v Česku nenajdete a tak není divu, že zájem registrovaných hráčů byl velký. Na východ Čech se sjelo 60 trojčlenných týmů, z toho některé z Polska, Německa, Ruska a Slovenska.

Turnaj v petánqueKdo by si myslel, že se ve slatiňanské jízdárně sešla parta nadšenců, která hraje Pétanque v létě na zahradě, mýlil by se. O pohár města Slatiňan si přijela zahrát téměř celá česká špička. Turnaj se odehrál pětikolovým švýcarským systémem. Díky tomu se každým kolem rozděluje startovní pole kvalitnější týmy. Při slavnostním zahájení turnaje a ocenění nejlepších z pátečního večerního předprogramu, kde zvítězil reprezentant Ruské federace, jsem měl příležitost i společně s místostarosty Slatiňan a Chrudimi pozdravit všechny přítomné hráče i diváky a popřát férový průběh a radost ze hry.

Díky také hlavnímu pořadateli Vilému Medunovi, který každoročně oživí jízdárnu slatiňanského hřebčína touto nevšední akcí.

Leave a Reply